Ons opvangcentrum in Griekenland

In januari 2011 hebben we in Griekenland een stuk grond gekocht om daar een opvangcentrum voor de dieren op te richten. De oppervlakte van ons land bedraagt 5000 m². Het hele domein werd omgevormd tot een mooi dierenasiel waar intussen al honderden dieren de nodige hulp en zorg kregen. De aankoop en opbouw van ons opvangcentrum hebben veel middelen en moeite gekost maar elke keer dat we daar een dier helpen, zijn we zo gelukkig dat we dit centrum hebben kunen oprichten, dankzij de steun van onze leden en sympathisanten. Mensen die dus nog iets willen schenken voor ons opvangcentrum in Griekenland : we zouden U daar zeer dankbaar voor zijn, want er valt nog zoveel te betalen. 

Het opvangcentrum bestaat uit verschillende compartimenten voor verschillende doelgroepen van dieren. Er zijn rennen voor pups, rennen voor revalidatie, huisjes voor de moederafhankeijke pups, een hospitalisatieruimte, rennen voor volwassen honden en een ruimte voor de dierenartsen. We hebben een grote tweedehandcaravan gekocht die dient als bureel in Griekenland, en waar we zelf ook kunnen overnachten (is alleszins een stuk goedkoper dan op hotel te moeten logeren). De waterleidingen zijn gelegd alsook de electriciteit. Het hele domein werd stevig omheind voor de veiligheid van onze dierente garanderen.

In het opvangcentrum worden verschillende categorieën honden opgevangen:

-Zieke, verwaarloosde of uitgemergelde honden krijgen daar alles wat ze nodig hebben. Een deel van hen zal overgebracht worden naar België, een deel zal terug uitgezet worden op de plaats van herkomst, dit na sterilisatie/castratie.

-Dikwijls gedumpte of afgestane pups: waar de Grieken in de buurt van ons centrum de ongewenste pups voordien moetsten dumpen of doden, komen deze ze nu naar ons centrum brengen. De voorwaarde tot opname van deze pups, is dat ze de moeder meebrengen voor controle op ziekten en voor sterilisatie. Deze kosten betalen wij, omdat ze anders de nest gaan dumpen in de eerste beste container. Jammer genoeg zijn er ook mensen die de pups midden van de nacht gauw komen dumpen, zodat we de moeder niet kunnen steriliseren.

-Een deel van de honden, vooral de pups, worden klaargemaakt voor hun reis naar België. Alle honden die meereizen moeten drie weken voor vertrek klaargemaakt worden. Ze worden allen gevaccinneerd, ontwormd, ontvlooid, voorzien van een microchip en Europees pasport.

-Pups gevonden op te jonge leeftijd. Dikwijls krijgen we nestjes binnen van pups die gevonden werden in zakken, containers, rivieren,...deze werden door de eigenaar als ongewenst aanzien werden gedumpt of voor dood achtergelaten. Wij gaan deze pups ter plaatse opvoeden tot groot genoeg zijn om hun reis naar België aan te vatten.

-Ook worden regelmatig volwassen honden tijdelijk ondergebracht voor de sterilisatie/castratie. Deze worden, jammer genoeg, nadien terug uitgezet. We zien ook dat dit dikwijls de beste oplossing is omdat hun aangeleerd zwerfgedrag een adoptie als huishond sterk zou bemoeilijken.

 

Hond die behandeld wordt voor een oogontsteking.
Een puppy krijgt een grondige scheer- en wasbeurt.
Het domein tijdens de opbouwfase.
Bouw van de eerste ren.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Gabriella De Landtsheer | Antwoord 21.07.2016 12.53

Met nog een flinke zak hondenvoer aan boord zoek ik jullie locatie op

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.10 | 16:01

Zwart met witte kater, zonder bandje. Vermist sinds 20/9/2019 in Landskouter (Oosterzele)

...
04.09 | 09:49

Zwarte kater met witte snoet, kraag en borst. Vermist sinds 2/9/19 in de Gezondheidstraat, Gent

...
12.04 | 08:57

je kan bellen voor een afspraak om een kennismakingsgesprek op het nummer 0475/717960 en dan krijg je ook alle informatie over de werking van de poezenboot.

...
11.04 | 13:26

Ik zoek vrijwilligers werk ben verzot op poezen heb er zelf 5 ben eenzaam en wil iets om handen hebben

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE