Onze werking in Griekenland

Onze werking bestaat uit 4 luiken:

Senibilisering


Ten eerste doen wij plaatselijk aan sensibilisering: dit is heel belangrijk wil men op lange termijn een betere situatie voor dieren creëren.

Grieken zien het doden van honden als de meest normale en efficiënte zaak ter wereld om overpopulatie af te remmen. Grieken beseffen niet dat steriliseren van dieren de enige oplossing is.

Deze sensibilisering is een moeilijk luik in onze werking omdat het lastig is de denkwijze te veranderen van mensen, zeker als deze al jaren zo sterk ingeworteld en ingeburgerd is. 

Het is noodzakelijk de plaatselijke bevolking te wijzen op hun brute houding naar dieren, we moeten hen aanleren hun dieren te laten steriliseren, we moeten ze aanleren de dieren regelmatig door een dierenarts te laten onderzoeken, we moeten hen leren begrijpen dat het wezens zijn op aarde, net zoals wij.

Nu zien zij dieren als een gevoelloos wezen, dat besmettelijk, gevaarlijk en vies is. De dieren dumpen, afslachten, wegsturen is dan ook een sterk ingeburgerde gewoonte geworden.  Het probleem en ook de grootste oorzaak van de schrijnende situatie in Griekenland is deze manier handelen. Wil men iets veranderen, dan moet men trachten de denkwijze veranderen. 

Het is net dit luik dat ervoor zal zorgen dat de inwoners zelf hun verantwoordelijkheid gaan opnemen. Het is immers onmogelijk voor één of zelfs 100 organisaties dit probleem op te lossen als de inwoners zelf niet veranderen in hun houding ten opzichte van dieren.

Sterilisatie

Wij steriliseren honden ter plaatse. Dit is een voorbeeld dat wij als organisatie moeten stellen. Het zijn juist deze massale sterilisatie-acties van organisaties die op termijn hun vruchten zullen afwerpen.

Iedereen kent het verhaal: één hond krijgt daar per jaar zo een 15 pups (2 worpen), deze 15 pups, waarvan de helft vrouwtjes krijgen na een jaar ook elk 15 pups. Zo krijg je 100 nieuwe honden na iets meer dan een jaar. U begrijpt dat het in steden zoals Athene waar het aantal straathonden worden geschat op de 500.000, het probleem schrijnend wordt.

De sterilisaties die wij laten uitvoeren kosten ons 150 euro per hond. De operatie wordt uitgevoerd door een dierenarts ter plaatse en dit op het terrein dat we gekocht en opgebouwd hebben, zodat de dieren er nog enkele dagen kunnen revalideren.

Het opvangcentrum

Als derde is er het opvangcentrum in Griekenland/Perdika: daar worden verschillende categorieën honden opgenomen.
Zo dient het opvangcentrum ook als revalidatiecentrum na sterilisaties en voor dieren die tijdelijk medische zorg nodig hebben. 
Pups die te jong zijn, krijgen er de fles tot ze oud genoeg zijn om zelfstandig te eten en worden nadien klaargemaakt voor hun reis naar België.  Ook andere uitgehongerde en mishandelde dieren krijgen er de plaats om weer op hun krachten te komen en mee te reizen met ons naar België waar ze in een warm gezin zullen geplaatst worden.

Dit opvangcentrum was een noodzakelijke schakel in onze werking. Aan alle hulpbehoevende dieren moeten wij medische zorg kunnen verstrekken.

Adoptie

Als laatste luik is er de adoptie. Het is onmogelijk al deze honden te plaatsen in Griekenland alleen.

Deze honden worden door ons overgebracht naar België en geplaatst in België en Nederland.

We hebben geen andere keuze, als we deze dieren zouden achterlaten, dan sterven ze door verhongering, vergiftiging of mishandeling.

Soms krijgen wij de vraag of dit niet nadelig is voor onze Belgische asielen: daarop antwoorden wij dat het overbrengen van deze dieren geen nadeel vormt voor de asielhonden in België, omdat wij bijna uitsluitend jonge dieren overbrengen en de volwassen dieren na sterilisatie terugzetten.  Ten eerste willen wij de volwassen honden in Belgische asielen een eerlijke kans geven op adoptie.  Ten tweede is er ook een bepaald gedrag dat deze volwassen straathonden vertonen, vele van hen zijn heel moeilijk plaatsbaar geworden in een huis, omdat ze al te lang rondzwerven op straat en instinctief gewoon zijn kilometers rond te zwerven. De volwassen honden bij wie wij merken dat dit zwerfgedrag niet zo uitgesproken is en dat wij als plaatsbaar zien, worden wel overgebracht naar België.

Door het feit dat wij vooral jonge honden overbrengen, richten wij ons op 95% van de bevolking.  De meeste mensen nemen liever een pup in huis. Van de 160.000 verhandelde honden per jaar in België kwamen er 159.000 uit de broodfok. Pups vind je zelden in asielen, daardoor zijn veel mensen aangewezen naar een handelaar om een pup te kopen. De mensen die liefst een pup in huis nemen, kunnen dit nu doen terwijl ze het dierenwelzijn vooruit helpen, de zwerfdieren helpen en de broodfok ontwijken.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.10 | 16:01

Zwart met witte kater, zonder bandje. Vermist sinds 20/9/2019 in Landskouter (Oosterzele)

...
04.09 | 09:49

Zwarte kater met witte snoet, kraag en borst. Vermist sinds 2/9/19 in de Gezondheidstraat, Gent

...
12.04 | 08:57

je kan bellen voor een afspraak om een kennismakingsgesprek op het nummer 0475/717960 en dan krijg je ook alle informatie over de werking van de poezenboot.

...
11.04 | 13:26

Ik zoek vrijwilligers werk ben verzot op poezen heb er zelf 5 ben eenzaam en wil iets om handen hebben

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE