De juiste voeding voor uw kat

Jong of oud: voeding blijft hét medicament ter preventie van ziekte.  Een goede gezondheid kan enkel gegarandeerd worden door een goede voeding.


Voorzie altijd voldoende en vers water voor uw kat.


Van alle ziekten die een dier overkomen zijn er enerzijds de genetische aanleg en anderzijds de omgevingsfactoren (de veranderlijke factoren). Voeding is van die omgevingsfactoren en zo goed als dé belangrijkste parameter!


Tegenwoordig zijn er heel wat commerciële voeders voor uw huisdier(en) op de markt. Welke moet u nu juist kiezen?


Prijs mag hierin zeker niet de belangrijkste parameter zijn. Bovendien verschilt het gewicht van de zak vaak naargelang het merk. Van de ene moet je ook meer geven per dag voor dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht, als van een andere voeding. Dus de prijs is zeker niet altijd gemakkelijk te vergelijken.


Belangrijk is in eerste instantie een juiste voeding te geven aan uw kat op vlak van levensfase, gewicht en gezondheid.

Zo heeft een kitten van 4 weken totaal andere voedingsbehoeften dan een gecastreerde kater van 14 jaar. Twee katten van eenzelfde ras kunnen verschillen van volwassen gewicht en zullen dus ook een andere hoeveelheid moeten hebben.

Dus kwaliteit (van de ingrediënten) maar ook kwantiteit zijn van belang!

 

Vindt u dat uw kat niet ‘goed in haar vel’ zit, dan moet u zich steeds afvragen of u wel de juiste voeding geeft. Maar met vragen hieromtrent kunt u steeds bij uw dierenarts terecht.

 

Voeding wordt ook gegeven om gezondheidsproblemen op te lossen. Dit zijn dan de specifieke diergeneeskundige diëten die aan een dier met een specifiek gezondheidsprobleem gegeven wordt. Denk maar aan overgewicht, huidproblemen, nierproblemen, leverproblemen, blaasproblemen, enz…Deze zijn enkel bij de dierenarts te verkrijgen en vragen dan ook om een woordje uitleg door uw dierenarts.


Wat de vorm van de voeding betreft: over korrel- of blikvoeding is reeds menig woordje gevallen.

Wat ons betreft is een korrelvoeding het gemakkelijkste, de stoelgang is vaster en minder ruikend, het is beter voor de tandhygiëne, ter preventie van tandsteen en het creëert minder afval dan blikken (verpakking). Bovendien is de prijs van korrels algemeen gesproken goedkoper per eenheid en is het kwalitatief zeker even goed. Sommige katten verkiezen toch liever blikvoeding, al is dit vooral een kwestie van gewoonte en opvoeding. Uitzonderlijk is blikvoeding beter en dit dan vooral bij patiënten die anders moeilijk mest maken of katten die bvb. zeer weinig drinken daar korrels een drogere voeding zijn dan blikvoeding. 


Bron: http://www.dokterjohan.be/Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.01 | 14:49

Kater (9 jaar) vermist sinds 28/12/2018 (Rost en witte borst). Luistert naar de naam Jerom. Hij is tam en is verdwenen in de Pachthofstraat te Deinze (Petegem).

...
14.01 | 12:05

Onze kater Cezar is vermist sinds 10-01-2019. Twee jaar oud. Grijs wit gestreept, blauwe oogjes, kijkt beetje scheel. Regio Lovendegem/Lievegem.

...
11.01 | 00:13

Mijn kat is vermist sinds 15/12/2018. Het is een lapjeskat (zwart,wit,ros).Ze is 3-4j.oud. Ze verdween in de omgeveving van de Lindelei-Coupure.Tel 0486697811

...
28.12 | 18:04

Ik ben mijn kattin kwijt sinds 25/12/18. Ze is donkergrijs met witte pootjes. Al oud (zo'n 15 jr) en heeft grijze ogen. Adres: Kortrijksesteenweg 100 St-M-Latem

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE