Startpagina

Poezenboot Caprice

De discussie rond dierenwelzijn is heel belangrijk, zowel wat de politieke actualiteit als wat de betrokkenheid van de jongeren betreft. Het welzijn van dieren en de mistoestanden in de bio-industrie geven vandaag aanleiding tot een maatschappelijke discussie en komen dan ook met regelmaat in het nieuws. Milieugroeperingen en dierenwelzijnsgroepen blijven het thema onvermoeibaar in de openbaarheid brengen. Dit thema gaat ook de meeste jongeren  ter harte. Te verwachten valt dan ook dat het onderwerp de interesse zal wekken van vele dierenvrienden.

Sympathie voor dieren.

Omdat vele mensen  grof omgaan  met de dieren  zijn er steeds meer mensen die zich daartegen verzetten. De meeste mensen hebben in hun persoonlijke verleden een positief, waarderend contact gehad met dieren, bijvoorbeeld met huisdieren, op de dierenboerderij, in de zoo, bij paardrijden, enzovoort. Ook zijn ze in die context mogelijk geconfronteerd geweest met zieke, stervende of dode dieren, waarvoor ze liefdegevoelens, medelijden, verdriet en rouw gekend hebben. Vanuit dit perspectief valt het te verwachten dat het welzijn van dieren (met name de schattige, gedomesticeerde soorten) de jongeren ter harte gaat, waardoor ze bijgevolg eerder geneigd zijn zich te keren tegen onverschilligheid en geweld tegen dieren.

Vele mensen gaan op een brutale wijze met dieren om. Ze stellen de lichamen van dieren bij vol bewustzijn ter beschikking van de wetenschap, ze gebruiken dieren als levende schietschijven, ze doden miljoenen eendagskuikens alleen omdat die van het mannelijk geslacht zijn, ze dwang voederen ganzen tot hun levers opzwellen tot tienmaal de normale grootte, ze martelen stieren als volksvermaak. In onze veehouderij lijden en sterven elk jaar  miljoenen dieren.

Steeds meer mensen wensen zich daar niet bij neer te leggen. Zij zien dat het leven van het dier voor een dier van net zo grote waarde is als het leven van de mens voor de mens is. Dierenvrienden worden vaak verweten van extremisme. Een woord dat altijd nauw samenhangt met de zienswijze van de gebruiker ervan. Voor vele mensen is het extreem omdat wij  niet de mensen centraal stellen, maar de dieren, de natuur en het milieu. Voor anderen is het extreem om boeren toe te staan om zoveel antibiotica te gebruiken dat daarmee de volksgezondheid in gevaar komt als gevolg van massale besmettingen bij mens en dier. Om de vleessector toe te staan besmette producten te leveren, waardoor elk jaar honderden mensen sterven en honderdduizenden mensen ziek worden met miljoenen verwachtte slachtoffers. We kennen het wel : met nieuwjaar zeggen we bijna bezwerend : “ een goede gezondheid, dat is het belangrijkste” en ondertussen zitten ze aan tafel dieren te eten die volgepropt zitten met schadelijke producten.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mieke Schuddinck | Antwoord 06.11.2020 17:13

De discussie rond dierenwelzijn is heel belangrijk, zowel wat de politieke actualiteit als wat de betrokkenheid van de jongeren betreft. Het welzijn van dieren en de mistoestanden in de bio-industrie geven vandaag aanleiding tot een maatschappelijke discu

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

04.02 | 18:28

Vermiste kater gecastreerd. Wit met zwarte vlekken op de rug, zwarte staart en zwart kopje

...
06.11 | 17:13

De discussie rond dierenwelzijn is heel belangrijk, zowel wat de politieke actualiteit als wat de betrokkenheid van de jongeren betreft. Het welzijn van dieren en de mistoestanden in de bio-industrie geven vandaag aanleiding tot een maatschappelijke discu

...
09.08 | 00:31

Beste, ik ben een witte kater kwijt sinds 6 maand ongeveer, hij heeft wat zwart aan zijn oren en op zijn heupen. Mag ik uw e-mail dan stuur ik foto door.

...
05.01 | 17:55

Gevonden witte kat. Verblijft reeds geruime tijd bij mijn ouders in destelbergen. Tel 09 228 37 07 of 0497 805 792.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE