Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe is de Poezenboot ingericht?

Er is een beneden - en boven verdieping. Boven lopen de gezonde katten rond, diegene die gevaccineerd , gecastreerd of gesteriliseerd zijn, en voorzien werden van een microchip. Voor ze naar boven komen, blijven ze eerst twee weken beneden in de quarantaine-afdeling.

De beneden bestaat uit 6 verschillende ruimtes waar de dieren met verschillende noden kunnen verblijven, zoals vb. een kamer voor bevallende katten en katten met jongen en kittenkamers.

Daar wordt er ook gekeken of de dieren ziek zijn. Is dat het geval, dan wordt de dierenarts erbij gehaald die ze volledig gezond maakt. Zieke dieren gaan naar de ziekenboeg.

Welke poezen worden binnengebracht en wat gebeurt er achteraf?

Het gaat vooral om zieke, verwaarloosde poezen die langs de straten zwerven. Ze worden bij ons volledig op krachten gebracht, want meestal komen ze uitgemergeld binnen. In afwachting van hun nieuwe thuis verblijven zij in de veilige liefdevolle haven die de poezenboot hen biedt.

Eens volledig gezond, gevaccinneerd en gesteriliseerd/gecastreerd zoeken we een adoptiegezin. We houden alles op computer bij zoals plaats van herkomst, geboortedatum en ziektes die ze hadden en uiteindelijk ook wie ze adopteert.

Na 18 jaar kon de poezenboot al voor 15000 katten een nieuwe thuis vinden.

De poezenboot vangt op regelmatige basis Belgische verwaarloosde honden op. Hoewel niet het hoofddoel van de poezenboot, zal ze inbeslaggenomen en verwaarloosde hondjes opnemen en alle nodige zorg geven.


Wie doet al dat werk?

Er werken een 8-tal al dan niet vrijwillige medewerkers. Sommigen komen dagelijks, anderen tijdens het weekend. Zij maken alles netjes, ontsmetten, geven eten en drinken, maken de kattenbakken proper,...
Het werk op de Poezenboot is wikken en wegen, je beleeft momenten van geluk en opluchting en momenten van frustratie en machteloosheid. Maar één ding is zeker. Iedereen die zijn best doet om de dieren te helpen, op welke manier dan ook, heeft zin gegeven aan zijn individuele leven ook al is het vechten tegen de bierkaai. Zolang deze mensen er zijn, zijn de dieren niet helemaal verloren!

  

Gered en een nieuwe thuis gevonden.
Gered en nieuwe thuis gevonden.
Met de papfles grootgebracht en een nieuwe thuis gevonden.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Lucrèce | Antwoord 09.05.2015 15.52

Hartverscheurend als je dit ziet. Maar gelukkig dat ze gered en opnieuw een goede thuis hebben gevonden dank zij jullie inspanningen

vermeersch marie-anne | Antwoord 08.05.2014 13.47

Ik vind dat zo erg die beestjes

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.10 | 16:01

Zwart met witte kater, zonder bandje. Vermist sinds 20/9/2019 in Landskouter (Oosterzele)

...
04.09 | 09:49

Zwarte kater met witte snoet, kraag en borst. Vermist sinds 2/9/19 in de Gezondheidstraat, Gent

...
12.04 | 08:57

je kan bellen voor een afspraak om een kennismakingsgesprek op het nummer 0475/717960 en dan krijg je ook alle informatie over de werking van de poezenboot.

...
11.04 | 13:26

Ik zoek vrijwilligers werk ben verzot op poezen heb er zelf 5 ben eenzaam en wil iets om handen hebben

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE