International Organisation For the Protection of Animals


Welkom op de website van de International organisation for the protection of animals I.O.F.P.A. 

I.O.F.P.A heeft als gekende projecten de poezenboot te Gent en de in opbouw zijnde zwerfkattenranche 


Op deze site vindt u de ter adoptie aangeboden dieren, contact informatie, de acties waaraan we werken en zoveel meer. 

Geniet van uw bezoekje op de site en van harte welkom!

De foto's gebruikt op deze site zijn grotendeels eigendom van de poezenboot en trachten een realistische weergave te geven van de feiten.

I.O.F.P.A -International Organisation For the Protection of Animals  

                     ONDERNEMINGSNUMMER: 881 172 942


Aan het begin van de éénentwintigste eeuw sluit de mensheid nog steeds de ogen voor het lijden van veel dieren. 

Als dierenorganisatie kiezen we voor een levenswijze zonder dierenleed. Wij eisen voor de dieren het recht op een leven in de best mogelijke omstandigheden. 

Dierenrechten moeten aanzien worden als een normale zaak, zoals het eerbiedigen van de mensenrechten. Het lijkt een revolutionair idee, tenslotte vergt een dergelijke ommezwaai een volledige heroriëntering van ons denken, ons besef van goed en kwaad, onze opvoeding, cultuur, ons rechtsbewustzijn en ons rechtsstelsel. 

Werkingsgebieden IOFPA


IOFPA is een vereniging die intussen 24 jaar bestaat en een internationale werking heeft. Projecten als de poezenboot en de in opbouw zijnde kattenranche zijn allen projecten van de dierenbevrijdingsorganisatie IOFPA dewelke tot doel hebben de dieren te helpen of te redden van de dood. Reeds duizenden dieren werden door de organisatie opgenomen en geplaatst in een warme adoptiefamilie.

De poezenboot neemt jaarlijks meer dan 1000 katten op. Gevonden of achtergelaten, ziek of gekwetst, hoe erg ze er ook aan toe zijn, op de poezenboot wordt daadwerkelijk alles gedaan om de dieren hun leven te redden, hun opnieuw hun leven te geven waar ze in feite recht op hebben?   

De zwerfkattenranche is een volledig in opbouw zijnde project waar een onderdak geboden kan worden aan echte wilde katten, dewelke nergens gewenst zijn en meestal gedood worden wegens zogezegd overlast.

De vereniging werkt al 24 jaar dankzij de steun van leden en sympathisanten, maar ook adoptanten, bezoekers en andere mensen die hun steentje bijdragen om ons te helpen ins werk te kunnen verderzetten en nog vele duizenden dieren te helpen, of te redden indien nodig.

Onze visie


Niemand kan bergen verzetten, niemand kan alleen de wereld veranderen…maar iedereen kent de uitdrukkingen: “samen staan we sterk” en “vele kleintjes maken een groot geheel”. Elke verandering begint met een eerste stap .

De wereld die we vandaag de dag te zien krijgen is helemaal niet de wereld die we allen hopen te zien. Het geweld kent ongeziene toppen, oorlogen en aanslagen worden dagelijkse kost, de armoede neemt verder toe, de mensen lijken alsmaar meer van elkaar te vervreemden…en de dieren, daarover kunnen we boeken vol schrijven.

Nog erger…onze aarde is aan het sterven! Men hoeft geen Einstein te zijn om te zien en te begrijpen wat er momenteel gaande is. De aarde “als organisme” is uitgeput en opgebruikt. We zouden niet durven stellen dat het te laat is om  in te grijpen, hoewel niemand kan zeggen dat dit niet zo is. De mens speelt met vuur, een vuur dat we weliswaar niet kennen. Het wordt tijd dat we beseffen dat je oogst wat je zaait.

 

Het kan niet de bedoeling zijn dat we allen terug in tenten gaan wonen, een vuur trachten te maken, op ons eten jagen en in gevecht gaan met de wilde dieren…bijna niet voor te stellen dat de mensheid 99% van zijn bestaan zo heeft geleefd. 
Het is wel opvallend dat ondanks onze grote evolutie in intelligentie, kennis, wetenschap, technologie…de mensheid dat nu zo een 100.000 jaar bestaat, nog nooit zo bedreigd is geweest in zijn eigen voortbestaan als de laatste 50 jaar. Is deze vooruitgang werkelijk een vooruitgang? Of is het onze eigen ondergang?

Het dierenleed is op zijn maximale top gekomen,  nooit in de geschiedenis heeft de mensheid de dieren zo uitgebuit, gebruikt en  mishandeld als dezer dagen. Dieren zijn voor velen onder ons geen levende wezens met hun eigen emoties en gevoelens…maar een gebruiksobject dat, ten koste van alles, zijn nut moet hebben.

Het ergste is dat de mensheid dezer dagen verder nog veel verder gaat: onze hele planeet wordt aan een hoog tempo verwoest!   Onze zeeën worden leeggeroofd, de luchtkwaliteit wordt slechter met de dag, diersoorten zijn aan het uitsterven, de regenwouden worden verwoest, de aardolie wordt tot zijn maximale diepten opgeboord (denk daarbij aan de volgende theorie: aardolie is een smeermiddel voor de 7 wereldplaten, die trouwens constant in beweging zijn…zonder die olie zullen er alsmaar ergere en zwaardere aardbevingen ontstaan en zullen tsounami’s meer en meer voorkomen), onze noordpool smelt aan een veel te hoog tempo, de aarde warmt op…

De aarde is een organisme met zijn eigen homeostase (Gaia-theorie), alles wat erin zit of op groeit heeft zijn nut,  een schakel eruit halen is als een ketting die stuk is. 

De prijs die de mensheid zal betalen is waarschijnlijk onze eigen ondergang, iedereen voelt het dezer dagen aan, zo kan het niet lang meer verder. 

Zoveel mensen hebben hun ogen gesloten voor dit leed en denken dat ze er niets aan kunnen doen of weten zelfs niet waaraan ze meedoen.   De mensheid lijkt soms in een soort hypnose belandt, waarbij ze alles laten gebeuren en er niet meer op reageren. Ontkenning is de grootste boosdoener willen we de planeet in al zijn gedaanten en levensvormen helpen. Mensen met hun hart op de juiste plaats moeten dringend reageren. 
Iedereen kan de dieren helpen, iedereen kan het milieu helpen,  iedereen kan een verschil maken!   Laat U nooit vertellen dat uw bijdrage geen nut heeft. Hoe klein uw bijdrage ook moge zijn, ze telt wel degelijk mee!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Van heirseele Linda | Antwoord 04.10.2017 12.37

vermist...siamese poes luistert naar de naam chanel,korte staart van geboorte. licht en donker bruin...gsm 0489/745.129 Bassevelde

pamela | Antwoord 12.07.2017 20.20

Vermist sinds020617 katerTexas 5 jaar witzwartgrijs.3 zwarte vlekken rug achterh zwart zwart bruin rondom linkeroog.rest wit zwart staart014290048 of 0485868392

martine | Antwoord 27.06.2017 01.14

VERMIST sinds 21 juni: omgeving Gent-Sint-Pieters/Citadel. Kater BALOU is beige met grijze pootjes, grijs snoetje, grijze staart en grijze oortjes. Ik mis je!

martine 03.07.2017 10.00

BALOU is Back!!! Zaterdag is hij op eigen houtje terug thuisgekomen weliswaar vermagerd maar levend!

carol-ann cornelis | Antwoord 27.09.2015 14.43

Sinds deze morgen is mijn kat middas vermist. Ontsnapt uit mijn appartement in de rozier. Wss in buurt van vooruit. Bruin-zwarte tijger. 0499538831

Leontien | Antwoord 12.09.2015 12.49

Sinds donderdag 10.9 is mijn kat Morrissey vermist. Hij is wit met rosse plekken en woont in de Hoogstraat, Gent. Heeft iemand hem gezien?

Jolanda en Peti | Antwoord 27.07.2015 00.25

Hoi Mieke,
"" Onze" Martha en Despo doen het super! Ze zijn de nachten al droog. Ze spelen heel leuk samen en met ons. We zijn helemaal verliefd! Dankjewel

Kathleen | Antwoord 15.07.2015 23.01

Klein katje verloren aan U.Z.Gent/kruipunt Pintelaan/Zwijnaardse Steenweg. Zwart met ros/13 weken oud.Beloning voor vinder.0497/067885

Heidi | Antwoord 10.07.2015 12.55

Vermist sinds zondagmorgen een tricolor langharige poes met witteborst luisterd naar de naam Loes en is een 1 1/2j. Omgeving Sint-joris Beernem 0498515753

Tim | Antwoord 10.07.2015 02.53

Kattin die luistert naar de naam Missy is spoorloos sinds donderdag 2 juni 2015.
Dit is omgeving Einde Were/Rooigemlaan/Groene vallei.
Ze is 4 jaar oud, tenger

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

12.04 | 08:57

je kan bellen voor een afspraak om een kennismakingsgesprek op het nummer 0475/717960 en dan krijg je ook alle informatie over de werking van de poezenboot.

...
11.04 | 13:26

Ik zoek vrijwilligers werk ben verzot op poezen heb er zelf 5 ben eenzaam en wil iets om handen hebben

...
26.06 | 13:36

Goed werk geleverd, katje gered, mijn oprechte steun voor jullie inzet en medeleven voor al de dieren. Chapeau!

...
05.01 | 17:55

Gevonden witte kat. Verblijft reeds geruime tijd bij mijn ouders in destelbergen. Tel 09 228 37 07 of 0497 805 792.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE