Onze werking in Griekenland

Eenzaam en verstoten de dood afwachten is het lot van vele Griekse zwerfdieren.

Griekenland is een mooi en fascinerend land. De mensen kunnen er zeer hartelijk zijn en zeker buiten de steden is er nog veel rust in een mooie natuur. Velen van ons gingen al eens op vakantie naar Griekenland en wellicht zijn volgende zaken U ook opgevallen: de vele zwerfpoezen en zwerfhonden die daar ronddwalen en de manier waarop men er mee omgaat. 

Op gebied van dieren en dierenbescherming staan ze nu waar wij zo’n 20-30 jaar geleden stonden. Erger zelfs! Feit is dat de dieren in Griekenland aan hun lot zijn overgelaten en door de lokale bevolking verjaagd, achtergelaten en vergiftigd worden. Ook de overheid heeft er geen oren naar om er iets fatsoenlijks aan te doen behalve dan, elk jaar opnieuw, vergif rond te strooien om de zwerfdieren op die manier uit te roeien. Jaarlijks sterven in Griekenland ongeveer 300.000 tot 500.000 honden een vroegtijdige dood. 

Zwervend, ziek, mager en hongerig, en/of aangereden proberen zij te overleven, met vele puppies en kittens die maar blijven geboren worden.

Daarom zijn we in Griekenland een organisatie begonnen, om de situatie te gaan helpen verbeteren. Duizenden honden lopen door de vele straten, opgejaagd en verjaagd door alles en iedereen. Ze lopen tussen de rijdende treinen, pogen drukke wegen of pleinen over te steken, worden aangereden en gewoon achtergelaten voor wat ze zijn. Gewond, halfdood of wat dan ook, hulp komt er zelden tot nooit...eenzaam en verstoten de dood afwachten is het uiteindelijke lot van de meeste zwerfdieren in Griekenland.

Akkoord, we kunnen niet alle honden van Griekenland naar hier halen, maar we willen het niet zomaar laten begaan. We willen iets in beweging brengen, een reddingsactie op het getouw zetten voor de meest hulpbehoevende dieren, een mentaliteit zien veranderen bij de lokale bevolking. Met hoe meer mensen we er ons betrokken bij voelen, des te meer kans we zullen hebben om dieren te redden vanuit deze beestachtige sittuatie. Dat ze niet meer met diepe gapende etterende wonden vol vliegen door de straten hoeven te hinkelen.

IOFPA is intussen al enkele jaren actief in Griekenland en kon al een 2000 tal honden aan een nieuwe thuis helpen in België en Nederland. Ter plaatse voeren wij acties en laten wij volwassen dieren steriliseren. De jongere dieren brengen wij zoveel mogelijk over voor adoptie.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.01 | 17:55

Gevonden witte kat. Verblijft reeds geruime tijd bij mijn ouders in destelbergen. Tel 09 228 37 07 of 0497 805 792.

...
27.12 | 13:11

Mijn gecastreerde kater is sinds 19-12-17 vermist (Vlierstraat in Gent). Wolf (10jr) is groot, grijs met witte buik, langharig en draagt een grijze vlooienband.

...
26.12 | 13:23

Onze kattin Pauline is vermist regio oostakkerdorp op 11-2-2017.
Zwarte rug tot halfweg neus , witte kin buik en pootjes. Gesteriliseerd en gechipt. 1jr oud

...
22.12 | 10:12

Onze poes Loez is vemist. Laatst gezien dinsdagavond 19/12. Witte kater met beetje rost. Blauwe ogen. Gecastreerd en gechipt. 1,5jr oud. Evergem 0477175054

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE