Binkie, dit hadden we nog nooit gezien

Op 18 september belde een mevrouw ons op met de melding dat ze in haar tuin 4 kittens had gevonden waarvan er één heel erg aan toe was. Ze had dit kitten gemakkelijk kunnen vangen en had voor hem een hok gemaakt waar ze hem afzonderde van andere dieren en gevaar. De dame ging met dit diertje naar en dierenarts die haar één tube oogzalf meegaf…maar de volgende dag besefte ze dat deze situatie heel ernstig was en ze contacteerde ons. De dame vroeg ons om snelle hulp, ze klonk verbaasd en erg aangedaan. We vertelden haar onmiddellijk met het kitten te komen, maar we vroegen haar rechtstreeks naar onze dierenarts Ellie te gaan.

Een halfuur later arriveerde ze met Binkie in de praktijk. We waren allen zo verbaasd! Zelfs de dierenarts zei: dit kan niet! Dat hij nog leeft, dat hij nog niet gestorven is aan zo een ontsteking! Dat hij nog niet gestorven is van de pijn! Dit kan niet. Ellie was enorm aangedaan van de ergheid van Binkie zijn lijden. Het allereerste wat ze deed was hem een stevige portie pijnstiller inspuiten. De diagnose was hard: een beiderzijdse oogbolontsteking met uitbreiding naar het hoofd. De twee ogen waren ontploft, de ontstekingen waren gigantisch.

Na een goed onderzoek en een start van de therapie (pijnstilling, antibioticum met hopen, zalf en wassen van de ogen) moesten we toch nadenken wat te doen met Binkie. Wat waren zijn mogelijkheden? Ten eerste konden we beide ogen laten uithalen waarbij Binkie 100% blind zou zijn maar toch bleef leven, ten tweede konden we Binkie laten inslapen en hem zo een blind leven besparen en hem uit zijn helse pijn verlossen… Ten derde konden we hopen en bidden voor Binkie dat zijn ogen (of toch één) konden gered worden. Ellie vertelde ons dat de regeneratiecapaciteit (vermogen tot herstel) bij jonge dieren veel groter is en dat er misschien een kleine kans was dat er enig herstel zou plaatsvinden maar dat deze kans erg klein was.

De volgende dag  verbleef Binkie bij onze dierenarts en  hij leek ondanks zijn blindheid een erg blije kat te zijn. Met de pijnstilling was hij al heel gelukkig; en voor de rest toonde hij een heel grote wil om te leven! Ellie liet hem even rondstappen waarbij hij na 5 minuten in de grote pot van haar hond Nikka zat te eten. Hoe kon dat kleine beestje zoveel levenslust hebben???

We brachten Binkie zijn verhaal dan ook op facebook, in de zoektocht naar iemand die hem zou willen adopteren. Binkie zijn verhaal was razend populair. Iedereen was, zoals ons, gechoqueerd door de ergheid van zijn oogjes. Zijn bericht werd door zo een 5000 mensen bekeken. Vele mensen vroegen ons dit dier onmiddellijk te laten inslapen, vele vroegen ons dit niet te doen. Maar wij benadrukten toen dat wij iemand zochten die hem zou willen adopteren, omdat we van mening zijn dat een kat blind kan leven, maar niet op de poezenboot waar hij met 100 of meer katten moet samenleven. Hem inslapen was voor ons al geen optie meer omdat we al wisten dat Binkie een erg optimistische blinde kat was.

Toen was er een dame, Suzanne,  die onze dierenarts Ellie opbelde en zei dat ze het verhaal had gelezen op facebook. Ze vroeg onmiddellijk:” leeft hij nog?”.  Waarop Ellie haar antwoordde dat hij zeker nog in leven was en dat hij het bijzonder goed deed. De vrouw zei dat ze Binkie wou adopteren, want dat ze ervaren was met blinde mensen, ze had 20 jaar voor haar blinde zus gezorgd. Ze had ook nog één andere kat.  Te mooi om waar te zijn. Zo een perfecte thuis! Maar Binkie moest nog een lang herstel afleggen waarbij het nog niet zeker was wat er zou gebeuren: ogen uithalen of een wonderbaarlijk herstel?

De volgende dagen en weken bleef  Binkie bij de dierenarts thuis voor een intensieve therapie. Pijnstilling, veel antibioticum en 8 keer per dag twee verschillende oogzalven. De eerste 6 dagen van de behandeling veranderde er weinig aan de toestand van zijn oogjes, Binkie bleef gelukkig rondlopen en kende alles al goed…maar zijn oogjes bleven rampzalig, zelfs te erg ontstoken om een veilige operatie uit te oefenen.  Maar na een dag of 7 begonnen zijn ogen te veranderen, de zwelling begon te verminderen en het kapotte deel begon af te bakenen. We kregen goede hoop voor een oogje. Na een tweetal weken konden we zien dat één oog echt herstelde, hoe wonderbaarlijk dit ook mag lijken, één oogje was aan het genezen en de lens van het oog zagen we terug zitten.

Mevrouw  Suzanne, die hem wat er ook gebeurde, zou adopteren, was ongeduldig om hem in huis te nemen. Maar door het herstel dat Binkie kende, werden operaties aan de ogen uitgesteld en bleven we afwachten wat de oogje verder zouden doen. De dierenarts vertelde ons dat ondanks het herstel aan het ene oogje, de kans erg groot was dat het oogje alsnog zou afsterven…MAAR dat gebeurde niet, in de plaats daarvan begon ook het tweede oogje te herstellen! Zo een drie à vier weken later leken beide ogen te herstellen. Toch bleef het bang afwachten! Omdat de kans op terugval steeds reëel  bleef. De tijd ging langzaam verder en voor Binkie werd het leven alsmaar mooier en zichtbaarder…

NA 7 WEKEN mocht Suzanne haar Binkie ophalen. Een superlief katje met twee oogje waardoor hij beperkt maar toch redelijk goed kon zien. Ze moest wel de oogzalf nog  1 maand verder blijven geven en dat 4 keer per dag. We vertelden haar dat we zeer goede hoop hadden voor hem en vroegen haar ons zeker op de hoogte te houden.  Het was voor ons een moment met tranen, hoe we Suzanne met veel liefde haar kleine Binkie zagen in de armen sluiten. We beseften dat dit een klik was voor het leven. Hoe goed Binkie zou kunnen zien, was voor haar van geen belang, het enige wat ze wou was hem een fijne thuis schenken. Toen we de vrouw zagen wenen, konden we ons ook niet meer houden. Dat waren tranen van ontlading en diep geluk! Intussen stelt Binkie het supergoed, hij heeft nog steeds zijn beide oogje. Hij kan zien! Misschien geen vliegjes maar zeker wel zijn sleepgoedmuizen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.10 | 16:01

Zwart met witte kater, zonder bandje. Vermist sinds 20/9/2019 in Landskouter (Oosterzele)

...
04.09 | 09:49

Zwarte kater met witte snoet, kraag en borst. Vermist sinds 2/9/19 in de Gezondheidstraat, Gent

...
12.04 | 08:57

je kan bellen voor een afspraak om een kennismakingsgesprek op het nummer 0475/717960 en dan krijg je ook alle informatie over de werking van de poezenboot.

...
11.04 | 13:26

Ik zoek vrijwilligers werk ben verzot op poezen heb er zelf 5 ben eenzaam en wil iets om handen hebben

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE